Az első pillanattól kezdve élvezhető, egy új dinamikus életérzés!

A padel a világ egyik leggyorsabban növekvő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban és rohamosan terjed mindenfele. A padel minden ütősport legjobb elemeit ötvözi. Épp ezért egy valóban szórakoztató és közösségi sport minden korosztálynak. A Padel egy addiktív sport, sokan úgy írják le mint squash a nap alatt vagy tenisz falakkal. Bárhogy is hívják mindenhol óriási népszerűségnek örvend.

Történelem

A Padelt egy mexikói úriember, névszerint Enrique Corcuera találta fel Mexikóban, 1969-ben, miután ötvözte a squash pálya és teniszpálya bizonyos elemeit acapulcoi házában. Enrique eredetileg egy teniszpályát akart építeni, de rá kellett jönnie, hogy ehhez nincs elég helye. Úgyhogy kisebbre vette és falakat húzott köré. Ezt a játékot ‘Paddle Corcuera’-nak nevezte el. A többi már legenda!

ÜTŐ

A padel ütőt kompozit, könnyű anyagból gyártják és sokkal könnyebb irányítani mint egy nagyobb fejű, húrozott teniszütőt. A klubban számtalan különböző erőszinteknek megfelelő ütőt lehet kapni. Az átlag mérkőzés 90 perc hosszú, hosszú menetekkel, könnyű ütőkkel és puha labdákkal

Pálya

A fő különbség egy teniszpályához képest egyértelműen az hogy a padelt egy zárt, kerítéssel övezett pályán játsszák és ez kb egy teniszpályának a fele. A padelben a hátsó, kemény, üvegfalat is lehet használni, csakúgy mint a squashban, és ezt is érdemes bevonni a játékba.

Pontozás

A padel páros játék, amelyet tenisz szabályok és tenisz pontozás szerint játszanak. Ugyanazok a pontok és szettek vannak mint a teniszben. Épp ezért a padel egy fizikailag kevésbé igénybe vevő sport amelyben relatíve könnyű egy jó szintet elérni. Padelben nincs nehéz szerva: a menet mindig egy alulról adott szervárval kezdődik.